Dagens artistsläpp: Meg Nömgård från Sagomuseet!

megVi är så glada att återigen kunna samarbeta med eminenta Sagomuseet i Ljungby! Senast var det under festivalen Musik i Sagobygd.

Meg Nömgård är förutom att vara chef för Sagomuseet även en van berättare som fängslar och roar gammal som ung. Hon ser sitt berättande som att ”koka soppa på en spik – man tager vad man haver”. De bästa ingredienserna anser hon vara lokala och internationella sagor och sägner som blandas runt och kokas upp, kryddas med folktrons traditioner och avslutningsvis toppas med historiska fakta. Meg är utbildad museolog, har guidat i många år och även intagit en och annan teaterscen. Efter studier i Afrika har hon stor förkärlek till deras varma berättelser.

Nömgård kommer berätta i två pass under kvällen, ett för de lite yngre och ett pass senare på kvällen för de lite mer vuxna.