Årets första artistsläpp: Kolonien

Kolonien IMG_21922Kolonien är ett folkpop-band som grundades 2010. Samma år blev de inbjudna till Tanzania och till Israel/Palestina för att spela och fick under dessa resor tid och inspiration att färdigställa sina idéer och låtar där folkmusik möter pop- och reggaesväng. I deras texter behandlar de frågor om samhället och ställer frågor om sökande, omställning och livets kärna.

Kolonien utmanar genrebegreppen med gränslös musik, dansanta liveframträdanden och dynamiska kompositioner som speglar 2000-talet, men ändå behåller kontakten med sina rötter. Bandet består av Anna Möller, Arvid Rask, Erik Rask och Mischa Grind.

Sedan deras start har de gjort över 200 spelningar i sju olika länder, släppt två skivor, blivit valda till ”Årets unga folkmusik band” 2011 och ”årets nykomling 2013” på Folk- & Världsmusikgalan och nu har vi den äran att presentera deras kommande uppträdande på Rundgång i Ladugården 2014.

Se mer av Kolonien här:
www.kolonien.nu
https://www.facebook.com/Kolonien