Dagens artistsläpp: Abreu sisters!

Idag är vi väldigt glada över att få presentera Abreu sisters för er! Med sin härliga blandning av kubansk traditionell musik och kubansk nyskriven musik kommer de definitivt att värma upp vår lada och skänka den lite internationell flärd. Lägg därtill att de är hur charmiga som helst och är riktiga virtuoser på sina instrument.

Abreu sisters

Storasyster Ariadna Abreu har med sin gitarr vunnit många prestigefyllda priser, såsom Guitar People’s Prize (2011) och kan med ro kalla sig en av Kubas mest prominenta gitarrister just nu.

Lillasyster Lissy Abreu spelar fiol och har redan hunnit med att sitta konsertmästare för Kubas nationalungdomssymfoniker, som solist spelat Shostakovich första fiolkonsert med Kubas nationalsymfoniker, för att nämna några prestigefyllda uppdrag.

Idag bor systrarna i Stockholm, och några av er kanske känner igen att de var på turné i Kronoberg 2012.

Vi tar och lyssnar: